Ελένη Ζυμή

EL  EN

Ελένη Ζυμή, Επίκουρος Καθηγήτρια

Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορική διατριβή στην Κλασική Αρχαιολογία στο Somerville College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από την υστεροκλασική και ελληνιστική τέχνη και αρχαιολογία, τη μεταλλοτεχνία (αργυρά και ορειχάλκινα σκεύη), το ρόλο της καλής ποιότητας κεραμικής στο εμπόριο της Μεσογείου και την παραγωγή της πορφυρής βαφής από θαλάσσια όστρεα στον ελλαδικό χώρο. Από το 1998 μέχρι το 2007 ήταν επιστημονική συνεργάτης για τη μελέτη της κεραμικής στις ανασκαφές των αρχαίων Ευεσπερίδων (σημ. Βεγγάζη) στη Λιβύη υπό την αιγίδα της Society for Libyan Studies του Λονδίνου. Είναι επιστημονική συνεργάτης στις ανασκαφές στο Ξώμπουργο της Τήνου και στο Βρυόκαστρο της Κύθνου για τη μελέτη και δημοσίευση των ορειχάλκινων τέχνεργων.

Από το 2011 μέχρι και το 2013 οργάνωσε και επόπτευσε εκπαιδευτική ανασκαφή για τους προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην αρχαία Μεσσήνη.

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και η έρευνά της έχει χρηματοδοτηθεί από τους παρακάτω φορείς: Society for Libyan Studies του Λονδίνου (2013-2015), τη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών (2009-2010), το Ίδρυμα Ι.Φ. Κωστόπουλου (2000-2001), το ΙΚΥ (1999-2000), Catherine and Leonard Woolley Fund (Somerville College της Οξφόρδης, 1998). Από το 2014 είναι επισκέπτρια ερευνητής στο Wolfs on College της Οξφόρδης.

 

Πλήρες βιογραφικό Επίσης, http://www.elenizimi.com

Στοιχεία επικοινωνίας: email: ezimi@uop.gr   nelly@elenizimi.com

Τηλ. 27210 65159

Το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών του ΤΙΑΔΠΑ είναι πιστοποιημένο από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) (2018-2023) με τον ανώτατο βαθμό. Δείτε εδώ το κείμενο της αξιολόγησης