Ευρυδίκη Αντζουλάτου-Ρετσίλα

EL  EN

Ευρυδίκη Αντζουλάτου-Ρετσίλα, Ομότιμη Καθηγήτρια

Η Ευρυδίκη Αντζουλάτου Ρετσίλα υπήρξε Καθηγήτρια Διαπολιτισμικών Σπουδών στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, της οποίας Σχολής υπήρξε Κοσμήτωρ (2011-2015).

Σπούδασε ιστορία, αρχαιολογία, εθνολογία, μουσειολογία και πολιτιστική διαχείριση στην Ελλάδα, Γαλλία και Η.Π.Α. καθώς και μουσική (πιάνο, κλασικό τραγούδι, ανώτερα θεωρητικά).

Υπήρξε Επιμελήτρια στο κρατικό Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης στην Αθήνα, Επικ. Καθηγήτρια Μουσειολογίας στο Τμήμα Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και Καθηγήτρια Διαπολιτισμικών Σπουδών στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του ιδίου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει, εκτός από την Ελλάδα, στην Ιταλία, Η.Π.Α. και Αυστραλία και έχει επίσης οργανώσει μουσεία, εκθέσεις και μουσειακά μορφωτικά προγράμματα.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της εστιάζονται στα πεδία των πολιτισμικών σπουδών, της μουσειολογίας και της διαχείρισης πολιτισμικών αγαθών και έχει δημοσιεύσει σχετικές μονογραφίες και άρθρα στην ελληνική, αγγλική, γαλλική και ιταλική γλώσσα.

Πλήρες βιογραφικό

Στοιχεία επικοινωνίας: email: eretsila@otenet.gr

Το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών του ΤΙΑΔΠΑ είναι πιστοποιημένο από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) (2018-2023) με τον ανώτατο βαθμό. Δείτε εδώ το κείμενο της αξιολόγησης