Αριστείδης Δουλαβέρας

EL  EN

Αριστείδης Δουλαβέρας, , αφυπηρ. Αναπληρωτής Καθηγητής

Ο Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Είναι αριστούχος πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1972) και αριστούχος διδάκτωρ της ίδιας Σχολής στη Λαογραφία (1988).

Το 1984 μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία του Υπουργείου Παιδείας στο Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Υπηρέτησε αρχικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως φιλόλογος καθηγητής, διευθυντής Γυμνασίου, Μεταλυκειακού Κέντρου, Λυκείου και ως Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Ν.Αχαΐας και Κορινθίας. Διετέλεσε, εξάλλου, αναπληρωτής διευθυντής στο ΠΕΚ (Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο) Πάτρας και διευθυντής στο ΠΕΚ Τρίπολης.

Δίδαξε από το 2004 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τα παρακάτω μαθήματα: Εισαγωγή στην ελληνική Λαογραφία. Ήθη και έθιμα. Κοινωνική συγκρότηση. Λαϊκή  Τέχνη. Παροιμιακός Λόγος. Το νεοελληνικό παραμύθι. Μνημεία του λόγου.

Διετέλεσε εκπρόσωπος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2011-2012).

Έχει δημοσιεύσει 15 βιβλία για τη Λαογραφία, τα Αρχαία και τα Νέα Ελληνικά. Πολλά μελετήματα και άρθρα του (πάνω από 100) καθώς  και πολλές βιβλιοκρισίες-βιβλιοπαρουσιάσεις, βρίσκονται σε διάφορα λαογραφικά, φιλολογικά και εκπαιδευτικά περιοδικά.

Έχει λάβει μέρος με εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει δώσει πολλές διαλέξεις και ομιλίες. Είναι επίσης μέλος επιστημονικών ενώσεων και εταιρειών.

 

Στοιχεία επικοινωνίας: email: aris.doulaveras@gmail.com

Τηλ.: 27410 54904

Το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών του ΤΙΑΔΠΑ είναι πιστοποιημένο από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) (2018-2023) με τον ανώτατο βαθμό. Δείτε εδώ το κείμενο της αξιολόγησης