Κωνσταντίνα Σερεμετάκη

EL  EN

Κωνσταντίνα-Νάντια Σερεμετάκη, Καθηγήτρια

Η Κων/να-Νάντια Σερεμετάκη--C. Nadia Seremetakis είναι διεθνώς αναγνωρισμένη συγγραφέας, ερευνήτρια και Kαθηγήτρια Aνθρωπολογίας.

Γεννήθηκε στην Ελλάδα και μεγάλωσε στην Αθήνα και Νότια Πελοπόννησο απ’όπου και κατάγεται. Σπούδασε, έζησε και δίδαξε στη Νέα Υόρκη, δίπλα σε διαπρεπείς ανθρωπολόγους, κοινωνιολόγους και φιλόσοφους επί δύο και πλέον δεκαετίες, κι έχει ταξιδέψει ως ερευνήτρια σε διάφορα μέρη του κόσμου εντός κι εκτός Ευρώπης.

Το  πλούσιο συγγραφικό έργο της έχει χαρακτηριστεί ως πολυσχιδές, καινοτόμο, και διαχρονικό. Περιλαμβάνει πολλά επιστημονικά βιβλία και άρθρα γραμμένα στην αγγλική και ελληνική, καθώς και ποίηση. Μερικά από αυτά έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες.  Διδάσκεται  ευρέως στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Πολιτισμικές Σπουδές,  Θεατρικές Σπουδές, Καλές Τέχνες, Κριτική Λογοτεχνία, Φιλολογία, Γυναικείες Σπουδές κ.α.

Οι μελέτες της βασίζονται κυρίως σε μακρόχρονες επιτόπιες έρευνες και συγκριτικές έρευνες που πραγματοποίησε και πραγματοποιεί σε διάφορα μέρη του κόσμου, ειδικότερα δε στην αστική και την αγροτική Ελλάδα.

Έχει λάβει διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει ανταποκριθεί σε  τιμητικές προσκλήσεις για ανοικτές διαλέξεις από πανεπιστήμια της Ευρώπης και Αμερικής.

Το δι-επιστημονικό έργο της συμπληρώνεται με πλούσια πανεπιστημιακή και εξωπανεπιστημιακή δράση σε θέματα πολιτισμού και παιδείας. Περιλαμβάνει σχεδιασμό και οργάνωση πολυεπίπεδων, συμμετοχικών, με πολυμέσα, δημόσιων  εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και συμποσίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Βιβλία της στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΠΕΔΙΟ, όπου έχει και τη διεύθυνση της σειράς «Καθημερινή Ζωή και Κουλτούρα».

Πλήρες βιογραφικό: www.seremetakis.com

Στοιχεία επικοινωνίας: email: seren@uop.gr

Το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών του ΤΙΑΔΠΑ είναι πιστοποιημένο από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) (2018-2023) με τον ανώτατο βαθμό. Δείτε εδώ το κείμενο της αξιολόγησης