Μαρία Κουρή

EL  EN

Μαρία Κουρή, Λέκτωρ

Η Μαρία Κουρή είναι Λέκτωρ Πολιτιστικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και έχει διδάξει στα τμήματα Φιλολογίας, Θεατρικών Σπουδών και Οικονομικών Επιστημών του ιδίου πανεπιστημίου. Επιπλέον, έχει διδάξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και έχει προσκληθεί σε διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το διδακτικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο της επικεντρώνεται σε θεματικές της Πολιτισμικής Διαχείρισης, όπως εθνική και διεθνής πολιτιστική πολιτική, διοίκηση, επικοινωνία και εκπαίδευση σε πολιτιστικούς φορείς, ανάπτυξη κοινού, και στον πολιτισμό ως παράγοντα αειφόρου ανάπτυξης.
Στο ερευνητικό έργο της συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μεταδιδακτορική έρευνα με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, καθώς και ερευνητικό έργο στο University of Chicago ως Υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright. Το 2016-2017 τιμήθηκε με ερευνητική υποτροφία ως Harvard University Center for Hellenic Studies Fellow in Comparative Cultural Studies.
Επιπλέον, έχει εργαστεί στους τομείς οργάνωσης παραγωγής, μάρκετινγκ και εκπαίδευσης ελληνικών και ξένων πολιτιστικών οργανισμών. Διετέλεσε Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτιστικής πολιτικής και Εμπειρογνώμων Πολιτισμού της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος.
Είναι υπότροφος του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», του Richard Wagner Verband Wien και του Ιαπωνικού Υπουργείου Εξωτερικών και αριστούχος Διπλωματούχος Πιάνου του Εθνικού Ωδείου.

Πλήρες βιογραφικό

Στοιχεία επικοινωνίας: email: maria.kouri@hotmail.com - mkouri@uop.gr

Τηλ. 27210 65127

Κράτα το