Μέλη ΔΕΠ - Ε.Ε.ΔΙ.Π.

EL  EN

Χαρά Θλιβέρη, Ε.Ε.ΔΙ.Π.

Είμαι αρχαιολόγος, απόφοιτoς της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διδάκτωρ κλασικών σπουδών του Πανεπιστημίου King’s College London. Το γνωστικό μου αντικείμενο είναι η γλυπτική της κλασικής εποχής. Έχω διδάξει αρχαία ελληνική τέχνη στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας και στον Οίκο Δημοπρασιών Christie’s στην Αθήνα. Τα έτη 2006-2009 δίδαξα στο Πανεπιστήμιο University College London και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με τίτλο The reception of Classical Past in Modern Greece.

Οι επιστημονικές μου δημοσιεύσεις συμπεριλαμβάνουν αρχαιολογικά θέματα, όπως είναι η δημοσίευση της διδακτορικής μου διατριβής για τον Δισκοβόλο του Μύρωνα (Ινστιτούτο Κλασικών Σπουδών, Λονδίνο 2013), και θέματα σχετικά με την πρόσληψη της αρχαιότητας στον νεοελληνικό πολιτισμό.  Έχω συμμετάσχει με εισηγήσεις μου σε συνέδρια και σεμινάρια υπό τη διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας ακαδημαϊκών φορέων, όπως το Ινστιτούτο Κλασικών Σπουδών (στο οποίο ήμουν Visiting Fellow το έτος 2000-2001), το Πανεπιστήμιο King΄s College London, το Πανεπιστήμιο του Bristol, η Διεθνής  Εταιρεία για την ανάπτυξη του Οικουμενικού Διαλόγου, η Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών κ.άλ.

Το 1997 βραβεύτηκα στον πανελλήνιο ποιητικό διαγωνισμό  για νέους πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές που διοργανώθηκε από τη θεατρική εταιρεία Πράξη. Ποιήματά μου συμπεριλαμβάνονται στο ηλεκτρονικό ανθολόγιο της Πύλης για την Ελληνική Γλώσσα. Το 2017 εξέδωσα την ποιητική συλλογή Αντίθετη Όραση (εκδόσεις Μελάνι).

 

Πλήρες Βιογραφικό

Στοιχεία επικοινωνίας: email: hthliveri@uop.gr

web: https://minedu.academia.edu/HaraThliveri

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών του ΤΙΑΔΠΑ είναι πιστοποιημένο από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) (2018-2023) με τον ανώτατο βαθμό. Δείτε εδώ το κείμενο της αξιολόγησης