Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών στεγάζεται στα κτήρια του πρώην 9ου Συντάγματος Πεζικού στο παλαιό Στρατόπεδο της Καλαμάτας, τα οποία έχουν παραχωρηθεί από τη Δημοτική αρχή για το σκοπό αυτό. Τα δύο παραδοσιακά κτήρια, χτισμένα στα τέλη του 19ου αιώνα, μετατράπηκαν σε χώρους διδασκαλίας και διοίκησης εφοδιασμένους με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για την άρτια και ασφαλή λειτουργία τους.
Το πρώην «Διοικητήριο» του Στρατοπέδου της Καλαμάτας, ένα νεοκλασικό κτήριο ιδιαίτερης αισθητικής αξίας, ανακαινίστηκε πλήρως με τη φροντίδα του Δήμου Καλαμάτας και με την χορηγία του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη. Η ανακαίνιση μέρους του κτηρίου των παλαιών «Λόχων» του Στρατοπέδου πραγματοποιήθηκε με την ευγενική δωρεά του Βασιλείου Κωνσταντακόπουλου (+2011) και του κ. Κωνσταντίνου Αρνόκουρου. Η ανακαίνιση των υπολοίπων κτηρίων των παλαιών «Λόχων» περατώθηκε με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2000–2006 Γ΄ Κ.Π.Σ., χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) τον Ιούλιο του 2008.
Τα δύo διώρoφα κτήρια από λιθoδoμή παρoυσιάζoυv μεγάλo αρχιτεκτovικό και μoρφoλoγικό εvδιαφέρov, με απόλυτη συμμετρία στις όψεις και λιτό ύφoς στα επιμέρους μoρφoλoγικά τoυς στoιχεία. Χαρακτηριστικό είvαι τo μεγάλo ύψoς και μέγεθoς τωv αvoιγμάτωv, πoυ πλαισιώvovται με πλήρη ρυθμό. Οι αδρά δουλεμένοι γωνιόλιθοι που περιβάλλουν τους εξωτερικούς τοίχους των δύο κτηρίων διασκεδάζουν τη λιτότητα των εξωτερικών όψεων, προσδίδοντάς τους έναν τόνο rustique, στοιχείο που εμφανίζεται και σε άλλα κτήρια της Καλαμάτας την ίδια εποχή, υπό γαλλική επίδραση.
Το ΤΙΑΔΠΑ, συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί με αποκλειστική χρήση τρεις (03) αίθουσες διδασκαλίας δυναμικότητας 520 θέσεων και πέντε (05) αίθουσες εργαστηρίων δυναμικότητας τριάντα (30) θέσεων. Χρησιμοποιεί, επίσης, και πέντε (05) αίθουσες διδασκαλίας και ισάριθμες αίθουσες εργαστηρίων από κοινού με το Τμήμα Φιλολογίας. Ας σημειωθεί ότι υπάρχει πρόβλεψη στις ως άνω αίθουσες για άτομα με κινητικές δυσκολίες, μέσω ραμπών και ανελκυστήρων, καθώς και ειδικών χώρων υγιεινής. Η χωρητικότητα των αιθουσών καλύπτει τις διδακτικές ανάγκες του ΠΠΣ με βάση τον αριθμό των προσερχομένων φοιτητών/ριών. Το Τμήμα χρησιμοποιεί ακόμα για την υποστήριξη του διδακτικού και ερευνητικού του έργο και τρεις (03) από τους οκτώ (08) οικίσκους (συνολικού εμβαδού 280 τ.μ.) που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο της Σχολής και ανακαινίστηκαν πρόσφατα με χορηγία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου. Το Τμήμα διαθέτει, επίσης, και αίθουσα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών εξοπλισμένη με σταθμούς εργασίας, που οι φοιτητές χρησιμοποιούν για τις ανάγκες της μελέτης τους, ενώ εκεί διενεργούνται επίσης εργαστηριακά μαθήματα και ενίοτε διδασκαλίες (λχ. μαθημάτων Αρχαιομετρίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών).
Στον χώρο, τέλος, της Σχολής υπάρχει και φοιτητική λέσχη που λειτουργεί ως χώρος σίτισης των φοιτητών/τριών και των δύο Τμημάτων της Σχολής. Η κτιριακή επιφάνεια της φοιτητικής λέσχης είναι 106 τ.μ. και ο προαύλιος χώρος είναι 112 τ.μ.