Δελτίο Τύπου - Υποδοχή Πρωτοετών ακαδ. έτους 2024 - 2025

Ημερομηνία Δημοσίευσης:
Οκτωβρίου

Το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών (ΤΙΑΔΠΑ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καλωσόρισε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 τους νέους και τις νέες πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες του σε ειδική εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης στην αίθουσα Κ. Αρνόκουρου, στα διδακτήρια της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι φοιτητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν γύρω από τις ιδιαιτερότητες και τις κατευθύνσεις του προγράμματος σπουδών του Τμήματος, καθώς και για ζητήματα που άπτονται των δράσεων του ΤΙΑΔΠΑ, τη φοιτητική μέριμνα και τη συμμετοχή του Τμήματος σε σημαντικές διοργανώσεις.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος, Καθηγητής Θανάσης Χρήστου, αφού συνεχάρη τους/τις πρωτοετείς φοιτητές/τριες για την επιτυχία της εισαγωγής τους, αναφέρθηκε στην ιστορία του Τμήματος, υπογράμμισε την παρουσία του ως έναν ισχυρό πόλο ακαδημαϊκής αριστείας και εξωστρέφειας και διαβεβαίωσε τους/τις πρωτοετείς φοιτητές/τριες ότι η νέα τους ακαδημαϊκή οικογένεια θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε η πραγματικότητα των σπουδών τους να ξεπεράσει και τις καλύτερες προσδοκίες τους.

Ακολούθησε ενημέρωση από στελέχη του ΤΙΑΔΠΑ γύρω από θέματα Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, τα Πρoγράμματα ERASMUS + και EUNICE, καθώς και γύρω από ζητήματα Πληροφορικής και Δικτύων. Επίσης δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης της Σχολής αλλά και άλλων υποδομών του Τμήματος. 

Το ανθρώπινο δυναμικό του ΤΙΑΔΠΑ εύχεται καλές σπουδές στους/τις πρωτοετείς φοιτητές/τριες του Τμήματος. 

Image
Image
Image