Χαιρετισμός του Καθηγητή κ. Θανάση Χρήστου

EL  EN

Αγαπητοί Πρωτοετείς Φοιτητές και Φοιτήτριες,

Φωτό ΘΧσας εκφράζω κατ’ αρχήν από καρδιάς τα συγχαρητήριά μου για την πρώτη αυτή σοβαρή αναμέτρηση της ζωής σας που στέφθηκε με επιτυχία και καταφέρατε να διαβείτε επάξια το κατώφλι των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Πατρίδας μας, ύστερα από μία συστηματική και κοπιώδη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια.

Σας καλωσορίζω με θέρμη στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, που αποτελεί οργανικό πυλώνα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και εδρεύει στην όμορφη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, την Καλαμάτα.

Σας εύχομαι μάλιστα ολόψυχα οι συγκυρίες να σας επιτρέψουν να γνωρίσετε σε βάθος και να αγαπήσετε με δύναμη και πάθος τους νευραλγικούς άξονες του Τμήματός μας, που δεν είναι άλλοι από την Ιστορία, την Αρχαιολογία και τη Διαχείριση των Πολιτισμικών Σπουδών και ολοκληρώνοντας το κρίσιμο αυτό διάνυσμα της ζωής σας να είσθε σε θέση να τους αξιοποιήσετε και να τους αναδείξετε.

Το Τμήμα μας, που αριθμεί ακριβώς 20 χρόνια ζωής, διαθέτει αδιαμφισβήτητο  ακαδημαϊκό κύρος, επίσης πολυάριθμους φοιτητές και αποφοίτους, πρωτοποριακά Εργαστήρια και Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, σύγχρονες υποδομές και άριστη γραμματειακή και τεχνική οργάνωση. Όλοι, Διδάσκοντες και Εργαζόμενοι, θα είμασθε δίπλα σας στις ερευνητικές αναζητήσεις και τους γνωστικούς σας στόχους, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες σας, προκειμένου όλοι μαζί ένα πάμε ένα βήμα μπροστά το κοινό ζητούμενο της εποχής μας, τη μύηση στον κόσμο της έρευνας, της καινοτομίας και της επιστήμης με κορύφωση την πρόοδο και την ευημερία σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Θα είμασθε κοντά σας για να συζητάμε μαζί σας και να βρίσκουμε τις πλέον παραγωγικές και εποικοδομητικές, κοινά αποδεκτές, λύσεις!

Με τις λίγες αυτές σκέψεις ως κατευόδιο στο γεμάτο προκλήσεις κεφάλαιο που ξανοίγεται ενώπιόν σας συγχαίρω και πάλι εσάς και τους ‘’αφανείς πρωταγωνιστές’’ των αγώνων σας, τα αγαπημένα πρόσωπα και τις οικογένειές σας, και σας εύχομαι τα καλύτερα.

Καλώς ήλθατε στην ακαδημαϊκή μας κοινότητα!

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Καθηγητής ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ  

Το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών του ΤΙΑΔΠΑ είναι πιστοποιημένο από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) (2018-2023) με τον ανώτατο βαθμό. Δείτε εδώ το κείμενο της αξιολόγησης